Deelname formulier Plastic wedstrijd Nederland

Wil je je met de klas verdiepen in plastic? Onderzoeken hoe we ons verbruik kunnen verminderen, of hoe we plastic zwerfafval kunnen opruimen?

Hoe werkt het?

  1. De wedstrijd loopt van september tot 13 maart 2023.
  2. Je doet mee met jouw leerlingen in groep 5 t/m 8 in het primair onderwijs of leerjaar 1 t/m 3 van het voortgezet onderwijs. Dat kan met de hele klas, of met een kleiner groepje leerlingen.
  3. Met de deelnemers denk je na over oplossingen voor een plastic- of milieuprobleem.
  4. Jullie leveren vóór 13 maart 2023 jullie inzending in.
  5. Jullie ontvangen een de uitslag op 17 maart 2023 per mail.
  6. Deelnemers maken kans op toegang tot NEMO Science Museum voor de hele klas én een plek in de Europese finale die op 30 maart in Echt gehouden wordt.

De wedstrijd valt binnen het thema wetenschap en technologie, en is onderdeel van het internationale project PLASTEAM. Ook leerlingen uit Malta, Roemenië en Griekenland doen mee.

Je vult het onderstaande formulier in. Je hoeft nog niet alle gegevens in te vullen, dat kan ook later. Kies bij het opslaan “Save as Draft”. Je krijgt dan een link die je later kunt hergebruiken en het formulier verder kunt invullen.

Alvast een tip: kijk ook eens naar onze STEAM-box die een aantal lessen bevat over plastic afval: https://plasteam.eu/o3-steam-box-and-lab/